Conca de Barberà

Dit wijngebied ligt ten westen van de Penedès en ten noorden van Tarragona. Het is bekend vanwege de verbouwing van de beste druiven voor de Cava. Heeft afgelopen jaren veel geld geïnvesteerd om eigen kwaliteitswijnen te maken. In het algemeen worden de wijnen op hypermoderne wijze gemaakt en twee wijnen gemaakt in één oogst

 

 

De Wijnen

Er worden vooral witte wijnen (vooral de perallada) gemaakt waarbij de nieuwe stijl van vroege oogst om een goede zuurbalans en een frisse, heldere smaak te behouden. Rode en rosados zijn meestal jong maar er wordt ook wel wat rode crianza niveau gemaakt en hoger. Rondom de heuvels van het Monestir de Poblet, ten noordwesten van de wijnhoofdstad MontBlanc, groeit de cabernet sauvignon en is een van de vele ‘internationale’ wijngaarden in het gebied

 

 

Wijnstad: Montblanc

 

 

Beroemde Bodega’s

Sanstravé
Solivella, Carretara d’Andorra, 56, t. 977 892 073, www.solivella.com
Kleine bodega vooral gericht op Catalonië. Beste wijn: rode joven

Concavins
Barbera de la ConcaCarretera de Montblanc-Barbera, km. 0.800,  t. 977 887 030.
Dit bedrijf is een voormalige coöperatie en sedert 1988 aktief. De bodega heeft twee wijnsoorten: simpele maar heerlijk fruitige Castillo de Mont Blanc en de premium serie Clos Mont

 

Share

Powered by

MasSpanje connected

FaceBook
Twitter
TOP